διάφορα λαχανικά εποχής (κολοκυθάκι. Πατάτα, πράσο, μπιζέλια κ.αλ.) εκτός σπανάκι, σέλινο και ντομάτα.
Προετοιμασία
Καθαρίστε και πλύνετε καλά τα λαχανικά.
Βάλτε τα όλα μαζί να βράσουν σε μια κατσαρόλα με τρία ποτήρια νερό για 40-45 λεπτά της ώρας.
Πολτοποιήστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ και κατόπιν προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι.
Ανακατέψτε, αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετέ το στο μωρό σας.
Παρασκευή ψαρόσουπας
Υλικά
Ένα μετρίου μεγέθους ψάρι άπαχο, κατά προτίμηση γλώσσα ή μπακαλιάρος.
1 καρότο
διάφορα λαχανικά εποχής (κολοκυθάκι. Πατάτα, πράσο, μπιζέλια κ.αλ.)
1-2 πατάτες
Προετοιμασία
Καθαρίστε και πλύνετε όλα τα λαχανικά.
Βάλτε τα όλα μαζί να βράσουν σε μια κατσαρόλα με τρία ποτήρια νερό για μισή ώρα περίπου.
Πλύνετε και καθαρίσετε καλά το ψάρι και προσθέστε το στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Αφήστε τα να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά. Σουρώστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, καθαρίστε το καλά από τα κόκαλα, πολτοποιήστε το μαζί με τη σούπα στο μίξερ και αδειάστε το στο πιάτο.
Προσθέστε 2-3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, ανακατέψτε, αφήστε να κρυώσει και σερβίρετέ το στο μωρό σας.